آجیل های کپک زده منجر به سرطان کبد می شود/ مصرف بی رویه آجیل باعث چاقی و افزایش وزن می شود
یک متخصص تغذیه در یزد گفت : مصرف طبیعی آجیل ، برای سلامتی افراد، مفید است اما مصرف بی‌رویه آن باعث چاقی و افزایش وزن می‌گردد که عوارضی به دنبال خواهد داشت. 

دکتر فاطمه کاسب  اظهارداشت:  اگر آجیل بر حسب عادت روزانه، مصرف شود به علت اینکه جزء منابع غنی کالری است موجب چاقی می‌شود. 

وی افزود : هر یکصد گرم آجیل، حاوی ‪ ۶۰۰کیلو کالری است که این میزان کالری در این منبع غذایی، چاقی را به دنبال خواهد داشت. 

کاسب اضافه کرد : همچنین آجیل، بعلت شور بودن، نه تنها موجب افزایش چربی خون بلکه باعث بالارفتن فشار خون نیز می‌گردد. 

این متخصص به افزودن رنگهای غیرمجاز به برخی آجیل‌ها اشاره کرد و افزود : این رنگ‌ها می‌تواند منشاء فلزات سنگین باشد که برای کودکان در حال رشد، آسیب‌های فراوانی دارد. 

کاسب تصریح کرد : همچنین اگر انواع آجیل‌ها در شرایط مناسب، نگهداری نشوند دچار کپک زدگی شده و به دنبال این کپک‌ها سموم "آفلا توکسین" و "اکراتوکسین" ایجاد می‌شود که منجر به سرطان کبد می‌گردد. 

وی گفت : مصرف "فندق"هایی که دارای مزه نامناسب بوده و بدبو هستند برای بدن ضرر دارد.

دکتر کاسب یادآور شد : گرچه انواع آجیل‌ها دارای مقادیر مناسبی پروتئین در رژیم غذایی هستند اما منبع خوبی برای تامین پروتئین به حساب نمی‌آیند. 

وی با این حال به خواص این ماده غذایی در صورت تعادل در مصرف، اشاره کرد و گفت : آجیل‌ها در زمینه دارا بودن ویتامین‌های گروه ‪ E ،Bو ‪ ،Cغنی است. وی داشتن فیبر، کلسیم ،منیزیم، مس و منگنز را از دیگر خواص این ماده غذایی دانست.
 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا